• Web3

  EP wil terugloop vaccinaties aanpakken

  di 20 mrt. 2018
  Het Europees Parlement wil dat de EU-Commissie met een alomvattend actieplan komt om de verontrustende terugval van inentingen in de EU snel om te buigen. Het aantal mensen dat zich laat vaccineren in de EU gaat achteruit.
  Lees meer
 • Web5

  EU-meerjarenbegroting en nieuwe eigen middelen

  wo 14 mrt. 2018
  Europa staat voor nieuwe, zware opdrachten en moet keuzes maken. De prioriteiten zijn duidelijk voor het Parlement: veiligheid, grensbewaking, sociale bescherming en digitale transformatie.
  Lees meer
 • Web4

  Kennis-hub voor snelle opsporing voedselfraude

  wo 14 mrt. 2018
  De EU-Commissie lanceert kennis-hub voor snelle opsporing voedselfraude: extra wapen in de strijd tegen Fipronil en andere schandalen. Snelle en heldere informatie-uitwisseling is cruciaal om onze strenge Europese voedselveiligheidsnormen af te dwingen .
  Lees meer
 • Web7

  Handelsverdrag Mercosur: Landbouw mag geen pasmunt worden

  di 13 mrt. 2018
  Europees Commissaris voor handel Malmström en haar collega voor landbouw, Hogan, hadden op 13 maart een ontmoeting met MEP's over garanties voor een gelijk speelveld voor rund- en pluimveehouders in een toekomstig handelsakkoord tussen de EU en Mercosur.
  Lees meer
 • Web6

  EP finaliseert ETS-hervorming

  zo 25 feb. 2018
  Het Europees parlement heeft zijn finale goedkeuring gegeven aan één van de pijlers van het klimaatbeleid: het hervormde ETS-emissiehandelsstelsel.
  Lees meer
 • Web8

  EP scherpt klimaatambities aan

  wo 17 jan. 2018
  Het Europees Parlement heeft een breed pakket van wetgevende maatregelen goedgekeurd die de lijnen uitzetten voor het EU-energiebeleid. De ambities voor hernieuwbare energie en voor energie-efficiëntie worden fors opgetrokken.
  Lees meer
 • Web9

  Aanpak plastic afvalberg: eindelijk Europese strategie

  di 16 jan. 2018
  De Europese Commissie stelt nieuwe concrete maatregelen voor om het gebruik van plastic verpakkingen en verspilling van plastic aan banden te leggen.
  Lees meer
 • Luchtvaart

  Luchtvaart moet een pak schoner

  di 12 dec. 2017
  Luchtvaartmaatschappijen moeten in de nabije toekomst extra maatregelen nemen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het Europees Parlement heeft nieuwe regels ter zake goedgekeurd.
  Lees meer
 • Web10

  Europees label voor Limburgse wijn

  di 28 nov. 2017
  Wijn uit de Limburgse Maasvallei* wordt officieel erkend door de EU met het label ‘Gezamenlijke Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)’. Een Europese primeur, want dit is de eerste keer dat Europa een grensoverschrijdende oorsprongsbenaming toekent.
  Lees meer
 • Web11

  Nieuwe markten aanboren voor fruittelers

  do 16 nov. 2017
  De EU heeft sinds de Russische boycot van fruit en groenten een half miljard euro geïnvesteerd in steun aan de getroffen telers. Europees Commissaris voor landbouw Phil Hogan heeft in het Europees Parlement de bijkomende steunmaatregelen toegelicht.
  Lees meer